Aanbod

Dit plantseizoen hebben wij voor u volgende selectie bijzondere bomen met een verhaal beschikbaar.

Haagbeuk (Carpinus betulus) uit het bosreservaat Hasselbos

Maat 12/14 cm stamomtrek – € 103,50 per stuk

Het Hasselbos ligt ten noorden van Tongeren en is reeds terug te vinden op kaarten begin 18de eeuw (de kaart van Fricx). Het wordt aanzien als een restant van oerbossen die tijdens de middeleeuwen verdwenen en omgezet werden in akkerlanden. Sinds het begin van de 18de eeuw is de beboste oppervlakte van het Hasselbos constant gebleven en de laatste 200 jaar heeft het bos zijn vorm en omvang behouden. Het is topgebied in Vlaanderen voor autochtoon genenmateriaal voor bomen en stuiken. Er komen veel zeldzame planten en dieren voor in dit onverstoord stukje natuur. Meer informatie vind je hier.

Wintereik (Quercus petraea) uit Buggenhoutbos

Maat 12/14 cm stamomtrek – € 103.50 per stuk

In de 12de eeuw maakte het Buggenhoutbos deel uit van het duizend hectaren grote ‘Beuckenhoudt’ waar de gemeente Buggenhout haar naam aan ontleent. Vroeger was er vooral beuk aanwezig in het bos maar nu staat beuk er in gezelschap van wintereik. Nergens in Vlaanderen is de wintereik zo goed vertegenwoordigd en van topkwaliteit. Het gemengde loofbos heeft een typische etageopbouw met een boom-, struik-, kruid- en moslaag. In elk seizoen zeker een bezoekje waard! Meer info vind je hier.

Groene Beuk (Fagus sylvatica) uit het Zoniënwoud

Maat 12/14 cm stamomtrek – € 115.75 per stuk

Het Zonieënwoud is vandaag meer dan 4400 hectare groot. Vanaf de 12de eeuw werd het reeds gebruikt als jachtgebied. Het was streng verboden om het bos te ontginnen, waardoor het tot de 15de eeuw bijna volledig intact bleef. In de 18de eeuw viel het bos toch ten prooi aan exploitatie. Vandaag staan er hoofdzakelijk beuken in het woud. De oudste bomen hebben een leeftijd van meer dan 200 jaar. Ze vormen het typische beukenbos met grote statige zuilen en weinig of geen onderbegroeiing. Het huidige beheer richt zich meer op een gelaagd woud waardoor op termijn het gesloten beukenwoud een meer opener en biodivers karakter zal krijgen. Vandaag kan je er prachtige wandelingen en fietstochten maken in de ‘groene long’ aan de rand van Brussel.

Wil je graag met één van deze bomen met een verhaal een nieuw verhaal beginnen?

Bestel hier!

Prijzen zijn exclusief levering en inclusief BTW.